Božić je idealno vrijeme za nakupljanje viška kilograma i besramno prejedanje za obiteljskim stolom.

Ipak, ako tijekom blagdana želite učiniti uslugu svom organizmu i ne zatrpati se u potpunosti ukusnim blagdanskim slasticama, bacite oko na sljedeće savjete, piše Index.hr

Doručak

Dočekajte blagdansku gozbu spremni. Obilno doručkujte (pritom ne mislimo na jutarnje jedenje božićnih kolačića, već na neki mrvicu zdraviji obrok) te ćete tako smanjiti želju za grickanjem svega što vam se nađe na putu do božićnog ručka.

Puno vode

Osim zato što vas vrlo vjerojatno muči mamurluk od sinoć, dovoljan unos vode će vam pomoći da držite "glad" pod kontrolom. Naime, ljudi ponekad misle da su gladni, a zapravo im samo nedostaje tekućine u tijelu. Zato nemojte trpati kolače u sebe, možda vam je ipak potrebnija čaša vode.

Nemojte stalno stajati kraj stola (i hladnjaka)

Tijekom blagdana svi su stolovi puni u svakom trenutku. Dok se kuha ručak, na stolu se nalaze kolači i drugi sitni "snackovi". Dok se čeka večera, na stolu se i dalje nalaze kolači i drugi sitni "snackovi" (i ostaci od ručka u hladnjaku). Zato - držite se što dalje od stola (i hladnjaka)!

 Alkohol

Znamo da je teško podnijeti velika obiteljska druženja, ali kada posegnete za još jednom veselom čašicom sjetite se da 1 gram alkohola nosi 7 kcal. To vam ovako predstavljeno vjerojatno i ne govori puno, ali jednostavnije rečeno - udebljat ćete se od alkohola, zato malo lakše s njim.

Tanjur

Pokušajte barem jedan dio tanjura ispuniti povrćem i zelenilom. Purica je jako fina, ali pridružite joj i malo salate, sutra ćete se osjećati mnogo bolje.

Vježbanje

Svjesni smo da nećete, ali da ne bi bilo da vam nismo rekli.