Najnovije vijesti

Rusija šalje brodove u Sredozemlje

Rusija šalje brodove u Sredozemlje

29.08.2013 10:06 Dok se zapadne sile pripremaju za vojnu akciju u Siriji, Rusija šalje dva ratna broda u istočno Sredozemlje. Novinska agencija Interfax poziva se na izvor u zapovjedništvu ruskih oružanih snaga koji je rekao da će raketna krstarica i protupodmornički brod doploviti u istočni Mediteran idućih dana. Mornarica je priopćila da se radi o 'dugo planiranoj rotaciji' njezinih brodova na Sredozemlju.
FOTO: Raduša - ramska ljepotica

FOTO: Raduša - ramska ljepotica

29.08.2013 09:17 Što napisati o Raduši i njezinom najvišem vrhu Idovcu, oazama netaknute prirode, što već prije nije napisano kako riječju tako i slikom. Više puta smo na našem portalu radili fotoreportaže o ovoj ramsko/uskopaljskoj ljepotici međutim nije loše nekada i ponoviti priču s novim fotografijama.
Bocan-Harčenko: Problem je odnosu Hrvata i Bošnjaka

Bocan-Harčenko: Problem je odnosu Hrvata i Bošnjaka

28.08.2013 07:49 Najveći dio problema u BiH je odnos u FBiH između Hrvata i Bošnjaka, a samo rješenje koje uvažava jednakopravnost Hrvata može biti trajno, smatra Aleksandar Bocan-Harčenko, veleposlanik Ruske Federacije u BiH.
Povjerljivi dokument razotkrio bankarsku zavjeru globalnih razmjera

Povjerljivi dokument razotkrio bankarsku zavjeru globalnih razmjera

28.08.2013 07:44 Već se godinama spominje kako šačica iznimno moćnih financijaša u sprezi s političarima „vedri i oblači“ svjetskom ekonomijom kako bi još povećala svoje ionako iznimno bogatstvo. One koji su otvoreno govorili o tome stigmatiziralo se kao teoretičare zavjere, iako su u međuvremenu dokazane razne manipulacije poput one s LIBOR-om.
Facebook uvodi 'djeljive fotoalbume'

Facebook uvodi 'djeljive fotoalbume'

28.08.2013 07:42 Facebookovi fotoalbumi postaju društveniji. Kompanija je predstavila Shared Photo Albums, novu značajku koja vašim prijateljima omogućava da fotografije objave u vašem albumu.
Ništa od Lige prvaka

Ništa od Lige prvaka

28.08.2013 07:40 Dinamo nije uspio izboriti nastup u Ligi prvaka. Nakon poraza od 2:0 u Maksimiru, Dinamo je u uzvratu četvrtog pretkola kod Austrije Beč u susretu punim preokreta slavio s nedovoljnih 3:2.
Napad na Siriju bit će kratak i oštar

Napad na Siriju bit će kratak i oštar

28.08.2013 07:39 Vojna intervencija Zapada u Siriji može se očekivati u idućih nekoliko dana. Američki i europski dužnosnici rekli su da će napad biti kratak i oštar, možda u cijelosti izveden krstarećim raketama, piše agencija Reuters.
Intervju: Petar Lovrić

Intervju: Petar Lovrić

26.08.2013 22:00 Pisati o zanimljivim Ramljacima je vrlo nezgodno. Nekako nam se čini da ističući jednog, drugi su u drugom planu pa i ta ljudska oholost i ramska boljka što se ne možemo radovati uspjehu svog zemljaka je jako velika, a onda su neki u sukobu i hajd ti sad budi pametan pa izaberi nekoga da ga predstaviš čitateljstvu ovog portala.
VIDEO: Sve što ste željeli znati o Sunčevom sustavu

VIDEO: Sve što ste željeli znati o Sunčevom sustavu

26.08.2013 08:09 O Svemiru, Sunčevom sustavu, našem mjestu u njemu te svim okolnim planetama i zvijezdama koje nas okružuju snimljeno je nebrojeno mnogo dokumentarnih filmova, animacija, napisano knjiga te raznih drugih sadržaja. Donosimo vam doista prekrasnu animaciju koja će vam na prilično jednostavan i jasan način pokušati pojasniti kako stvari funkcioniraju ‘tamo gore’. Minimalistički dizajn s informacijama u prvom planu bila je misao voditelja tvoraca animirane infografike koju ćete vidjeti u prilogu.
Rekonstrukcija vlasti u FBiH ponovno aktualna

Rekonstrukcija vlasti u FBiH ponovno aktualna

26.08.2013 08:04 U srijedu i četvrtak postat će jasnije u kojem će pravcu i hoće li uopće biti pokrenut proces rekonstrukcije vlasti u Federaciji BiH ili će se tek nastaviti balans (ne)moći dviju većinskih bošnjačkih stranaka SDP-a i SDA i njihovog krčmljenja federalnih resursa.
Eurozona nadomak svjetlu na kraju tunela

Eurozona nadomak svjetlu na kraju tunela

26.08.2013 07:56 Ekonomska aktivnost eurozone ovaj je mjesec dosegnula najvišu razinu u odnosu na zadnje dvije godine, prema studiji koju je provela britanska tvrtka koja se bavi prikupljanjem i analizom podataka Markit Economics. Podaci koje je u privatnom sektoru prikupio Markit Economics, pokazuju kako u eurozoni raste proizvodnja. Time je potvrđen već najavljivani rast u eurozoni, objavio je The New York Times.

Rezultati studije upućuju na oporavak 17 država, članica eurozone. Ti podaci objavljeni su samo tjedan dana nakon službenih podataka koji su pokazali kako Europa izlazi iz recesije u drugom kvartalu ove godine, doduše prilično skromnim ritmom. 'Podaci studije Markit Economicsa pružaju daljnje dokaze da je valuta unije nastavlja rasti i u trećem kvartalu', rekao je Jonathan Loynes, ekonomist tvrtke Capital Economics u Londonu. 'Indeks rasta sada je uzastopan', zaključuje Loynes.
Koristimo najsporiji internet u Europi

Koristimo najsporiji internet u Europi

26.08.2013 07:55 Prema posljedjim istraživanjima, zemlje regije Balkana spadaju u grupu zemalja koje koriste najsporiji internet u Europi dok osnivač Facebooka Mark Zuckerberg smatra da je pristup internetu ljudsko pravo kao što su to pristup hrani i vodi, prenosi Oslobođenje.ba.
Ne mogu ga registrirati jer je maloljetan

Ne mogu ga registrirati jer je maloljetan

26.08.2013 07:52 Dinamo je Tina Jedvaja prodao Romi kao 17-godišnjaka i to je veliki problem za klub koji je za dijete platio 5 milijuna eura.
Assad prijeti Americi

Assad prijeti Americi

26.08.2013 07:49 Sirijski predsjednik Bashar Assad navodno je preko ruske Izvestie zaprijetio SAD-u! Ruske novine pišu kako kako je Assad rekao da će SAD doživjeti poraz, "baš kao i u svim ratovima prošlosti, počevši od Vijetnama pa sve do današnjeg dana". Dodao je kako su optužbe da su upotrijebili kemijsko oružje "protiv elementarne logike".
FOTO: Na Kedžari održana misa za poginule duvandžije

FOTO: Na Kedžari održana misa za poginule duvandžije

25.08.2013 22:00 25.08.2013., sasvim obična nedjelja sa redovitim svetim misama koje su služene po običaju, ali ipak nesvakidašnja.