Kapetan Bayerna Manuel Neuer u petak je prvi put progovorio o videu snimljenom u Hrvatskoj, na otoku Šipanu, gdje je s hrvatskim društvom iz Dubrovnika, među kojima je i profesionalni vaterpolist i reprezentativac Nikša Dobud, pjevao pjesmu “Lijepa li si” hrvatskog pjevača M. P. Thompsona.

Kao što je poznato, vratar Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije bio je i ove godine na odmoru sa svojim prijateljem i trenerom vratara Tonijem Tapalovićem, čija obitelj živi i ima hotel u Dubrovniku.

Po povratku u Njemačku, a nakon što je počeo treninge s momčadi Bayerna, Portal SPORT1 prenio je Neurovu izjavu o odmoru u Hrvatskoj i pjevanju pjesme “kontraverznog hrvatskog pjevača” Thompsona, piše Fenix magazin.

"Uživali smo u odmoru kao i obično", rekao je Neuer dodajući kako ga nije “baš briga za ono što bi drugi htjeli”

"Činjenica je da sam na odmoru uživao posve normalno", izjavio je 34-godišnji vratar opisujući svoje vrijeme na odmoru u Hrvatskoj.

Nakon njegova povratka u München, snimljeni video više nije bio problem, a niti tema razgovora.

"Kada sam se vratio i započeo s treninzima, nitko me ništa o tome nije pitao, radije su odmahivali glavom na to", rekao je Neuer.

"Naravno, fokusirao sam se na rad s momčadi i na ono zbog čega sam ovdje", objasnio vratar njemačke reprezentacije i s time završio raspravu na tu temu.

Valja istaknuti kako su u obranu Manuela Neuera zbog pjevanja te pjesme stali brojni poznati Hrvati i hrvatske udruge iz Hrvatske i inozemstva. Između ostalih stao je dokapetan hrvatske reprezentacije i igrač Barcelone Ivan Rakitić, dugogodišnji prijatelj i suigrač Manuela Neuera iz vremena dok su zajedno igrali u Schalke 04 iz Gelsenkirchena.

Braneći Manuela Neuera, Rakitić je rekao kako pjesma Lijepa li si „nema ekstremno desnu pozadinu.

"Pjesma nema nikakve veze s tim, a niti Manu. U videu oni pjevaju o ljubavi prema Hrvatskoj. Možete vidjeti kako je Manuu ugodno u društvu. Stotine ljudi me zvalo i rekli su mi kako su sretni da je Manu u Hrvatskoj. Šteta je što ga se na ovakav način proziva. Manu ništa nije loše učinio. On se s nama Hrvatima osjeća ugodno i zbližava nas", rekao je Rakitić.