Već neko vrijeme Facebook u svojim mobilnim aplikacijama s vremena na vrijeme "pozdravlja" korisnika koji se u njih nakon nekog vremena prijavi davanjem kratke informacije o trenutačnim vremenskim prilikama na lokaciji na kojoj se korisnik nalazi.

Sada će ova mogućnost biti i nešto dublje integrirana u aplikacije, i omogućavat će uvid u detaljnu tjednu lokalnu vremensku prognozu.

Neki korisnici već su ovih dana dobili mogućnost da u izborniku "More" odaberu opciju "Weather" i pogledaju kakvo ih vrijeme očekuje sljedećih dana – i to u detalje kakve smo navikli gledati u specijaliziranim aplikacijama za vremensku prognozu, javlja Bug.hr.

Bit će moguće odabrati i nekoliko omiljenih lokacija, a prognoza će biti popraćena i prigodnim animacijama u vrhu ekrana.

Detaljnu će prognozu ubuduće biti moguće dobiti i izravno iz News Feeda, dodirom na kratku informaciju o vremenu kakvu Facebook već neko vrijeme zna prikazati.

Podatke o vremenskim prilikama Facebook dobiva od servisa Weather.com, a novu bi opciju tijekom narednih dana i tjedana trebali dobiti svi korisnici diljem svijeta na iOS i Android aplikacijama.