Danas se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, a snijeg može padati na planinama.

Djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina očekuje se u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Puhat će slab vjetar do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

U četvrtak, 18.4.2024., u Bosni i Hercegovini očekuje se djelomično vedro. Širom zemlje lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U petak, 19.4.2024., u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša može padati na području Hercegovine, središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U subotu, 20.4.2024., više sunčanog vremena prije podne. Naoblačenje se očekuje u drugoj polovini dana koje će uvjetovati slabu kišu. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.