Najnovija teška ozljeda Barcelonina braniča Aleixa Vidala u subotnjem ogledu protiv Alavesa (6:0 za Barcelonu), produbila je ogorčenje Katalonaca, koji tvrde kako njihovi igrači trpe ozljede, a počinitelji prekršaja ostaju bez kazne.

Teško se Blaugrana može oteti dojmu kako suci u La Ligi rade na njihovu štetu, piše Marca.

Igrač Alavesa Theo Hernandez također je prošao bez kartona nakon prekršaja nad Vidalom, kojemu je slomljen članak i s terena će posljedično izbivati najmanje pet mjeseci.

Prvi od stradalnika čiji krivac za težu ozljedu u ovoj sezoni nije kažnjen, bio je Andres Iniesta, kojega je ozlijedio Enzo Perez u utakmici između Valencije i Barcelone na stadionu Mestalla.

Perezu nije pokazan karton.

Kapetan Barcelone je izvan stroja bio od 22. listopada do 3. prosinca, propustivši sedam utakmica svoga tima i vrativši se za El Clasico.

Drugi je slučaj je od 22. siječnja, kad je stradao Sergio Busquets u utakmici protiv Eibara na Estadio Ipurua. Faulirao ga je Escalante, ali je i on prošao bez kazne.

Busquets je iz igre morao već nakon sedam minuta, a pauzirao je četiri utakmice.

Sve ovo događalo se u vrijeme kad su španjolske suce pratile razne glasine o tome kome pomažu u ovome prvenstvu.

"Tu su dokazi da moji igrači rade najmanje prekršaja, a dobivaju najviše kazni od sudaca", kaže Luis Enrique.

Trener Barcelone kaže kako se vodi i kampanja protiv njegovih igrača, pri čemu neki mediji tvrde da nogometaši Blaugrane olako padaju u dvobojima s protivnicima.

Statistika kaže kako su igrači Barcelone najčešće faulirani u Primeri, s prosjekom 16 prekršaja nad njima. Suci pak karton izvlače tek na svakom šestom prekršaju koji Katalonci pretrpe.