Damir Beljo poražen je drugi put u svojoj karijeri. U meču za naslov europskog prvaka kruzer kategorije, verzija WBA, Belju je odlukom sudaca na poene savladao 13 godina mlađi Juergen Uldedaj. Nakon vrlo zanimljive i većim dijelom izjednačene borbe, suci su
prednost dali Uldedaju 98-93, 99-91, 97-93.

U prvoj rundi oba boksača su pokušala zauzeti sredinu ringu te su razmjenjivali direkte, poglavito u tijelo. Uldedaj je pogodio par dobrih udaraca u tijelo dok sredinom runde Belji je zasmetala reklama na rubu ringa no pokazao je mirnoću.

Albanac je pokušao agresivnošću ugroziti Belji koji je pogodio par dobrih udaraca u povlačenju odnosno kontri pa je 13 godina mlađi boksač smanjio tempo pred kraj runde. Don Charles je uporno pokušavao objasniti svom boksaču na odmoru između rundi.

Druga runda je započela isto kao prva odnosno direktima su se nadmetali za sredinu ringa. Beljo je vrlo pragmatičnim i čvrstim blokom neutralizirao većinu Uldedajevih udaraca te je pokušavao u kontri pogoditi lijevi kroše. Nakon toga vidjeli smo jedan klinč.

Sudac je upozorio Albanca na nedozvoljene udarce. Beljo je često "bacao" razne kombinacije koje bi završavale aperkatom što dokazuje da je spremao specifičnu kombinaciju u svojoj bazi UFD-u Gymu čiji je vlasnik njegov menadžer Ivan Dijaković.

Treća runda započinje visokim gardom Belje i ponekim eksplozivnim udarcima na koje Uldedaj "tvrdo" odgovara. U četvrtoj je Beljo bio bolji, uspio je pogoditi par dobrih udaraca koje je zavukao ispod garda svog protivnika. Albanac je uspio pred kraj povezati dobru kombinaciju koju je Beljo uspješno prebrodio.

Beljo je uspio preuzeti sredinu ringa na početku pete runde, a obojica su uspjela povezati direkte. Beljo i Uldedaj većinom boksaju u klasičnom stavu s lijevom rukom kao prednjom te je upravo s njom Beljo forsirao pritisak.

Pred kraj runde obojica razmjenjuju "power" udarce u vidu prednjih krošea. Uldedaj u šestoj rundi pokušava namjestiti Belju svojom rukom no to mu ne uspijeva. Beljo djelomično koristi tzv. "philly shell" gard u kojoj spuštenom prednjom rukom brani tijelo, a većinu udaraca "kompenzira" ramenom dok lijeve krošea Albanca prima na svoju desnu ruku.

Uspijeva Uldedaj pogoditi Belju, no Beljo vraća iskusnim aperkatima ispod garda. Beljo sedmu rundu otvara serijom preciznih krošea te agresivno stišće Albanca. Osma runda većinom je protekla u "egalu". Beljo preuzima inicijativu dok mlađi Uldedaj izbjegava udarce fluidnim pokretima nogu.

Damir u toj devetoj rundi iz "philly shella" započinje svoje napade dok pojedini od tih napada završavaju u klinču. Beljo je primio jedan overhand koji ga je uzdrmao no odlučno vraća štetu Uldedaju.

Zadnja odnosno deseta runda je digla publiku oba tabora na noge. Obojica boksača izvlače maksimum s obzirom na to da znaju kako je meč bodovno otvoren. Beljo je uložio maksimum napora kako bi eventualno srušio Uldedaja, ali na kraju nije uspio.

Bljesak.info