Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je klub s Poljuda. Danas će i službeno trebao biti prestavljen, na konferenciji za medije u 12 sati.

Nadzorni odbor Hajduka je nakon poraza Bijelih na Rujevici protiv Rijeke smijenio dosadašnjeg predsjednika uprave Lukšu Jakobušića.

"Gospodin Bilić rođen je 19. listopada 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State University, financijski savjetnik te privatni poduzetnik.

Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, Chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje.

Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege.

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-om i Nogometnom Federacijom BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a", navode na službenim stranicama Hajduka.