Riječani su pred večerašnji susret najavili kako u Austriju dolaze po puni plijen, odnosno sva tri boda. Domaća je momčad bolje otvorila susret, ali nakon desetak minuta Riječani su se opustili i počeli su igrati najbolje što znaju. Posebnu čar večerašnjeg susreta imao je Gorgon jer je Austrijanac prije nekoliko sezona došao iz Austrije u Rijeku, a večeras je igrao protiv bivšeg kluba. Prva ozbiljnija prilika donijela i prvi pogodak, akciju je sjajno započeo baš Gorgon kada je promijenio stranu i pronašao Acostya koji upućuje odličnu loptu za Bradarića koji još bolje zapošljava Gavranovića. Gavranović odlično šutira desnom nogom u gornji desni kut i Riječani dolaze u vodstvo od 1:0 u 21.minuti.

Domaćini su brzo mogli do poravnanja već tri minute nakon primljenog pogotka jer se u odličnoj prilici našao Monschein, ali njegov volej sjajno brani dobro postavljeni Sluga. U 28.minuti Acosty sjajno šutira, ali je dobro bio postavljen domaći vratar. Isti igrač sjajno predriblava braniča Austrije u 31.minuti, a na loptu natrčava Gavranović koji udarcem po zemlji sjajno pogađa za 0:2 i oduševljenje na tribinama.

Iz prvog dijela još vrijedi istaknuti priliku Friesenbichlera iz 37.minute, ali na njegov udarac glavom Sluga nije morao reagirati jer je lopta otišla daleko iznad grede. Prvo poluvrijeme je završeno s 0:2 u korist Rijeke, a Riječani su stvorili više izglednih prilika za razliku od domaćina koji su imali veći postotak lopte u nogama.

U drugom dijelu se Rijeka zatvorila, a nije viđeno previše kvalitetnih pokušaja. Gorgon je imao solidnu priliku u 49.minuti, ali njegov udarac sjajno blokira domaći branič. U 72.minuti Friesenbichler je imao najbolju priliku za Austrijance kada je odlično šutirao, ali njegov udarac Sluga fantastično odbija u stativu i tako spašava vlastiti gol.

Rijeka je u 82.minuti mogla riješiti pitanje pobjednika, ali u situaciji jedan na jedan Kvržić loše šutira i promašuje čitav gol. Međutim domaćini ipak uspjevaju postići pogodak u 90.minuti kada Friesenbichler pogađa glavom za smanjenje od 1:2. No Rijeka je uspjela postići i treći pogodak za potvrđivanje pobjede u 90+3.minuti kada glavom pogađa Kvržić. Susret je završen s konačnim rezultatom 1:3.

U ostalim zanimljivim susretima dana Nica i Lazio su ranije odigrali 1:3, a Everton i Lyon s 1:2, dok su momčadi iz „susjedstva" odigrale jako loše. Crvena Zvezda je izgubila 0:1 od Arsenala, a pogodak su primili u 85.minuti kada je Giroud pogodio škaricama. Međutim Crvena zvezda je bila primorana susret završiti s igračem manje jer je Rodić pocrvenio zbog dva žuta kartona. Vardar je pak deklasiran na domaćem terenu od Real Sociedada, dok su Skenderbeu i Parizan odigrali bez pobjednika s 0:0. U skupini u kojoj se nalazi Rijeka, Milan i AEK su odigrali bez pobjednika s 0:0