Egipćanin koji provodi godišnji odmor u francuskoj Nici ispričao je američkom NBC Newsu kako se našao licem u lice s vozačem kamiona koji je počinio masakr na popularnoj šetnici u ovom gradu na Azurnoj obali.

Nader el Shafei je bivši bankar rodom iz Kaira, a novinarki Lindi Hervieux je nedugo nakon krvoprolića otkrio kako je stao pred kamion kada se zaustavio, nakon što je pregazio desetke ljudi.

 -Počeo sam mu mahati, vikao sam: Stani, pod kamionom ti je djevojčica! Učinilo mi se da poseže za mobitelom i tada mi se još činilo da je sve to samo nesretan slučaj, ali onda sam vidio da izvlači pištolj. Shvatio sam da je nešto krenulo po zlu... A onda su stigli policajci i počeli pucati prema njemu, kazao je el Shafei.

Svi su se dali u trk, kaže i dodaje da su mu policajci vikali da im se makne s puta. No, on nije mogao trčati, bio je ukipljen.

- Pet minuta prije nego se sve dogodilo, kroz glavu mi je prošlo da bi neki luđak mogao nešto učiniti na ovako mirnom mjestu. Navikao sam na ovakve stvari na Bliskom istoku, ali nikad zapravo nisam vidio tako nešto izbliza.

Prijateljima sam rekao da sada više ne možemo ni u Europi pobjeći od Bliskog istoka. Bliski se istok sada može dogoditi bilo gdje', rekao je Nader el Shafei, prenio je Index hr.