Izrazita hladna fronta koja bi do kraja dana trebala zahvatiti Hrvatsku prvo je stigla do sjevera i sjeveroistoka Slovenije praćena nevremenom s pljuskovima, jakim udarima vjetra i tučom.

Zbog jakog vjetra izdano je narančasto upozorenje za jugozapad zemlje te za središnju Sloveniju. U većem dijelu Slovenije poslijepodne će temperature biti tek od 0 do 6 Celzijevih stupnjeva.

Neurje.si objavilo je i animaciju kako se kreće hladna fronta. Snijeg se očekuje na oko 500 metara nadmorske visine, a ponegdje i niže. U nizinama i do nekoliko centimetara snijega.

Prema prognozama Arsa, dotok hladnog polarnog zraka prema Alpama trajat će još najmanje tjedan dana, pa i duže.

Najavljena promjena vremena stigla je u Hrvatsku. Iz DHMZ-a su upozorili i na jače oluje s grmljavinom, a u Zagorju je pao i snijeg!

Pogoršanje vremena i pad temperatura najavljen je do kraja dana i u BiH.

''U Varaždinu je trenutno samo 4°C, dok se recimo u Banjoj Luci mjeri 28°C. U narednim satima nagli pad temperatura očekuje sjeverozapad, sjever i sjeveroistok Bosne. Sa trenutnih ljetnih temperatura za nekoliko sati potražit ćemo jakne iz ormara",  naveli su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

"U sklopu zahlađenja zapuhat će prolazno jak do olujan sjeverac, posebni oprez za ravničarske dijelove Posavine i Semberije gdje bi udari vjetra lokalno iznosili 50-70km/h.

Za nekoliko sati eto i padavina, najprije na sjeveru zemlje uz lokalno mogućnost grmljavine. Večeras nam stiže i snijeg, najprije u brdsko-planinske dijelove Krajine, a zatim i više krajeve ostatka zemlje", naveli su iz BHMeteo.