U Slavjansk, na lokaciju 54. oružane brigade Oružanih snaga Ukrajine, stiglo je 100 predstavnika francuske Legije stranaca.

Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženjerskoj grupi čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrda.

"Francuzi se kreću gradom samo u pratnji ukrajinskog vojnog osoblja. Pretpostavlja se da će stranci pomoći ukrajinskim oružanim snagama u obrani Slavjanska kada se linija fronta pomakne ka tom gradu", piše u objavi kanala Vojna kronika na društvenoj mreži Telegram.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova ranije je kazala kako Rusija zna da Legija stranaca priprema taktičku grupu za pomoć Ukrajini, a zamjenik predjednika Dume, Petar Tolstoj u intervjuu za francusku televiziju BFMTV poručio je da će ruske snage uništiti sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom tlu.

"Sve ćemo ih pobiti, ne brinite", rekao je Tolstoj na francuskom jeziku i dodao da Francuska mora biti svjesna posljedica svojih odluka, piše Dnevnik.hr.