Još jedan pobjednički nastup Zlatana Ibrahimovića inspirirao je ovog klasnog napadača Manchester Uniteda da se našali kako svakim danom postaje sve mlađi.

Uspoređujući sebe s literarnim i filmskim junakom Benjaminom Buttonom, nastalim u mašti F. Scotta Fitzgeralda, Ibrahimović pronalazi tumačenje svoje konstantno dobre forme i stalnog poboljšanja vlastitih igračkih performansi.

Nakon nedjeljne pobjede nad Sunderlandom u gostima (3:0), započete njegovim golom, ovaj švedski as kaže kako je tajna u dobrome treningu.

"Naporno treniram, fokusiran sam i vjerujem u ono što radim", kaže Ibra.

"Čini se - što sam stariji, to postajem inteligentniji. U tom slučaju ne moraš bespotrebno trošiti energiju. Osjećam se kao Benjamin Button, star sam se rodio, a umrijet ću mlad", kaže u šali Ibrahimović.

Uvjerljiva pobjeda od 3:0, doduše protiv zadnjega na tabeli, daje nadu Unitedu da bi se ipak mogli plasirati u prva četiri tima Premier League, što znači i nastup u Ligi prvaka iduće sezone.

Predstoji im susret protiv lidera na tabeli Chelseaja narednog vikenda, a to je idealan ogled za ekipu koja želi doznati koliko doista vrijedi u ovome trenutku.

Ibrahimović je protiv Sunderlanda postigao 28. zgoditak ove sezone u svim natjecanjima.