U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama, danas je u Prozoru obilježena 32. obljetnica brigade Rama.

Obilježavanje obljetnice započelo je u 11 sati sv. Misom za sve poginule u crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru. Svetu Misu za sve poginule, preminule i sve one pripadnike brigade koji su tjelesno ili duševno ranjeni predvodio je i pod njom propovijedao prozorski župnik vlč. Marko Tomić uz suslavlje fra Ilije Jurića župnika iz Rumboka.
 


U 12 sati svečana povorka, na čijem su čelu sa zastavama bili članovi HNK Rama, uz ramske mažoretkinje i limenu glazbu Oružanih snaga BiH, uputila se glavnom gradskom ulicom do Spomen obilježja poginulim Ramskim braniteljima u Prozoru gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje, molitvu je predvodio prozorski župni vikar  vlč. Josip Marković.

Spomen sobu poginulih ramskih branitelja svečano je otvorio načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević.

Druženje gostiju i članova brigade „Rama“ nastavljeno je uz domjenak koji je priređen na platou pored Doma kulture.

Brigada Rama

Kroz brigadu „Rama“ prošlo je 1800 vojnika. 116 vojnika je poginulo od toga 10 u RH kao pripadnici Hrvatske vojske. 77 djece je ostalo siročad. 206 vojnika je ranjeno. U brigadi se borilo 100 maloljetnika od kojih su 4 poginula. Pripadnicima brigade „Rama“ čestitamo obljetnicu a svim poginulim braniteljima pokoj vječni i neka im je laka ramska zemlja!

Foto: Tomislav Bošnjak / www.rama-prozor.info