Već treću godinu zaredom vesela družina iz Prozora-Rame organizira dvodnevni posjet kod nekadašnjeg prozorskog kapelana  vlč. Ivana Butuma na Borovicu, općina Vareš. Ove godine pripreme su počele nešto ranije pa je nestrpljenje i iščekivanje polaska na put  svakim danom bilo sve jače. U odnosu na prošlu godine ovaj put  pred polazak nas je čekalo lijepo,ugodno i vedro jutro što je odmah bio pokazatelj dobre i vesele  atmosfere.

Nakon završnih  priprema i jutarnje kavice na put smo krenuli uz molitvu,odlično raspoloženje i bez  prevelike žurbe (stanka skoro svakih pola sata). Prva postaja našeg putovanja bili su Rankovići kod Novog Travnika gdje smo nakratko odmorili i fotografirali. Sljedeće usputno odredište bio je Franjevački samostan u Kraljevoj  Sutjesci. Iako je većina  imala priliku ranije vidjeti ljepote samostana, jedan dio ekipe se prvi put upoznao sa znamenitostima i originalnošću samostana.

Nakon „dugog“ putovanja u poslijepodnevnim satima stigli smo do Borovice. Tu nas je dočekao dragi domaćin don Ivan. Nije mogao sakriti oduševljenje našim dolaskom. Kao pravi domaćin  dočekao nas je i zaželio dobrodošlicu zdravicom. Poslije zdravice,druženje nastavljamo uz iće , piće i zvuke harmonike do jutarnjih sati.

Sutradan nakon doručka, don Ivan je služio svetu misu za svoje župljane i sve nas.

Sve što je lijepo kratko traje. I ovogodišnje druženje na Borovici će nam ostati u lijepom sjećanju. Ovom prilikom zahvaljujemo Ivanu i njegovim prijateljima na gostoprimstvu i druženju.

Tekst i foto: Nikica Beljo