Nakon oproštaja Marina Čilića od turnira u Indian Wellsu u svom prvom nastupu u 2015., treće kolo Mastersa 1000 nisu uspjeli izboriti ni Borna Ćorić niti Ivan Dodig.

Osamnaestogodišnjeg Ćorića, koji je glavni ždrijeb izborio kroz kvalifikacije, u drugom kolu svladao je 35. igrač svijeta i četiri godine stariji Australac Bernard Tomic sa 6:3, 6:4 nakon sat i 21 minutu igre.

Meč Ivana Dodiga i Španjolca Davida Ferrera trajao je čak dva sata i 43 minute, a na kraju je ipak slavio osmi nositelj s 4:6, 6:1, 7:6 (6). Bio je to njihov četvrti međusobni ogled i četvrta pobjeda španjolskog igrača.

Jedini preostali Hrvat u pojedinačnoj konkurenciji Indian Wellsa je Ivo Karlović kojega u drugom kolu večeras očekuje Steve Johnson. Karlović je dosad s američkim tenisačem igrao tri puta, podsjeća HRT. Johnson je bio bolji 2013. u San Joseu te 2014. u Washingtonu, a njihov jedini ovogodišnji meč, četvrtfiinale Delray Beacha pripao je Karloviću koji je na tom turniru otišao do kraja osvojivši šesti naslov u karijeri.