Veliko iznenađenje se dogodilo u Varaždinu. Iako je reprezentacija Hrvatske nastupa oslabljena, iako je Marin Čilić daleko od svoje najbolje forme, ipak se očekivalo da će dvostruki osvajači ovog takmičenja pronaći put do pobjede. Međutim, to se nije dogodilo. Nakon prvog dana rezultat je bio 1-1, a onda su Ivan Dodig i Mate Pavić izgubili meč parova.

Treći bod za Belgiju je osvojio Zizou Bergs svladavši sa 6-1, 7-5 Duju Ajdukovića. Tako je Hrvatska po prvi put otkako je uveden novi sustav natjecanja u Davis Cupu ostala bez plasmana u završnicu, istovremeno, Belgija je prvi put uspjela u međusobnim dvobojima savladati Hrvatsku.

"Žao nam je što smo izgubili, jer smo Mate i ja opet odlično odigrali, ali naš je učinak nažalost takav kakav je. Osvajali smo velike turnire s lošijom igrom od ovoga. Najviše nas boli činjenica da smo igrali pred vrhunskom publikom", rekao je Ivan Dodig. Ivan i Mate Pavić su kombinirano osvojili šest osvojenih Grand Slam, ukupno čak 60 turnira, ali u Davis Cupu imaju omjer 1-6.

Hrvatska reprezentacija će u rujnu igrati u doigravanju, a pobjeda donosi ponovno nastup u ovoj fazi. Izvlačenje parova će biti u četvrtak 8. veljače, s početkom u 12 sati, a sigurno je da će Hrvatska biti među nositeljima. U ovom trenutku, prema sadašnjoj rang listi (nova će biti objavljena u ponedjeljak) potencijalni suparnici su Izrael, Ukrajina, Portugal, Tajvan, Švedska, Egipat, Grčka, Bosna i Hercegovina, Poljska, Turska, Indija, zatim poraženi iz susreta Argentina – Kazahstan i Čile – Peru te pobjednici susreta Meksiko – Danska i Litva – Gruzija.