Otprije je poznato to kako su se 27-godišnji napadač Rijeke Mario Gavranović - švicarski nogometaš hrvatskog podrijetla - i Dinamo sve dogovorili oko transfera, a očito mu probleme neće raditi ni čelni ljudi HNK Rijeka koji će nešto i zaraditi na ime odštete.

No tijekom četvrtka navečer iz izvora bliskim Dinamu doznali smo kako je klub iz Maksimira odlučio dovesti 24-godišnjeg centarfora Viktorije iz Plzena Michaela Krmenčika. Istu informaciju, ali iz čeških izvora, doznale su i Sportske novosti, što znači da je kontakt očito uspostavljen. No isto tako pišu kako se za Čeha zanimaju engleski drugoligaši Wolverhampton i Aston Villa…

Riječ je o 190 cm visokom napadaču koji je ujedno češki reprezentativac (u 10 nastupa zabio je već šest golova!), a jedini problem mogla bi predstavljati odšteta koja bi se navodno mogla popeti na tri milijuna eura.

Činjenica jest kako Dinamo tako velik novac na ime odštete još nikada nije bio spreman dati, ali ako se primjerice dogodi transfer 20-godišnjeg Filipa Benkovića, za kojeg bi uz malo sreće i dobre pregovarače mogli dobiti rekordnih 25 milijuna eura, tada iznos za češkog napadača kojeg žele upariti s Gavranovićem ne bi bio problem.

Krmenčik svojim stilom igre očito savršeno odgovara Dinamu jer osim što je sjajan strijelac (u 46 utakmica u dresu Viktorije zabio je 21 gol), ovaj mladi napadač je nesebičan, o čemu govori velik broj asistencija koje je skupio tijekom karijere.

Ako Dinamo zaista dovede Gavranovića i Krmenčika, pitanje je što će biti s ostalim napadačima i mogu li igrati zajedno uz nezamjenjivog Soudanija ili sve boljeg Španjolca Olma? U cijeloj priči jasno je kako će preostala dva napadača, Hodžić i Henriquez, vrlo vjerojatno biti stavljeni na listu za transfer.