Dva muškarca ubijena su u lokalnoj kladionici, a jedan je ranjen u autobusu ispred nje u srijedu navečer u Rajlovcu kod Sarajeva, javlja N1.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o vojnicima Oružanih snaga BiH. Sarajevom vlada opsadno stanje. Na terenu su brojne policijske snage, ali i Vojna policija Oraužanih snaga BiH.

Kako javlja Klix.ba napadač je ušao u kladionicu 5plus koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241 te je otvorio vatru iz automatskog oružja. Nakon izlaska iz kladionice pucao je i na autobus koji se nalazio u blizini, a u kojem se nalazio treći vojnik koji je pritom ranjen.
 

Policija opkolila kuću u kojoj je napadač

Kako neslužbeno doznaje 'Dnevni Avaz', policiji je poznat identitet i lokacija napadača. Navodno se nalazi u jednoj kući koju drže pod opsadom.

Napadač je pripadnik vehabija?

Perica Stanić, direktor SIPA-e, rekao je za "Avaz" da prema trenutnim informacijama s kojima raspolaže ta agencija, ubojica dvojice vojnika vjerojatno je pripadnik vehabijskog pokreta.  Stanić je kazao da su točne informacije kako je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin.

Kako prenosi Avaz, ubojica dvojice vojnika večeras u Rajlovcu zove se Enes Omeragić iz Sokolja. Navodno je poznat po uporabi droga.

Svjedoci kažu kako je ubojica uzvikivao "Allahu ekber" prije napada, te kako te prema iskazima istih svjedoka bio pripadnik vehabijskog pokreta.

Policija još uvijek nije službeno potvrdila ove informacije.

'Još ne možemo reći je li riječ o terorizmu'

Policijski načelnik MUP-a KS Vahid Ćosić navodi da je informacija da je riječ o terorizmu klasična dezinformacija.
- To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno govoriti na tu temu. Nemamo nikakvih konkretnih informacija, formirane su određene ekipe, tužitelji su na licu mjesta, pripadnici MUP KS, svi oni koji trebaju biti u ovoj akciji su na licu mjesta i još uvijek ne možemo davati detaljnije informacije - kazao je Ćosić za Avaz.