Tottenham je u okviru četvrtog kola grupne faze ugostio prošlogodišnjeg prvaka Lige prvaka, Real Madrid. Tottenham je bio ta momčad koja je ozbiljnije ušla u susret, a prvu priliku su imali već u 12.minuti kada je Kane sjajno šutirao, ali je Casilla sjajno obranom spriječio njegov pokušaj. U 27.minuti Tottenham stiže do vodstva preko Allija na aistenciju Kanea, ali vrijedi napoemnuti kada je gol postignut iz zaleđa. Tottenham je dominirao prvih dvadesetak minuta, a onda je Real imao prvu pirliku u 29.minuti kada je Casemiro sjajno izvukao na lijevu stranu i šutirao u donji densi kut, ali je Lloris bio spreman.

Tri minute kasnije Cristiano Ronaldo je nakon sjajnog driblinga šutirao u lijevu stranu gola, ali je Lloris refleksnom obranom spriječio pokušaj. U 41.minuti Tottenham ponovno prijeti preko Kanea, ali njegov udarac blokira Ramos koji se usput poslužio rukom, ali je bilo nedovoljno za najstrožu kaznu. I pred sami kraj prvog dijela u 43.minuti Karim Benzema šutira iz prve, ali Lloris je dobro postavljen i lako brani udarac svoga sunarodnjaka.

Prvo poluvrijeme je završeno s rezultatom 1:0 u korist Tottenhama, a engleska je momčad bila dosta konkretnija što im je i donijelo vodstvo nakon prvog dijela. Real je u prvom dijelu više držao loptu u svom posjedu, ali to nisu uspjeli pretvoriti u prilike za pogodak koji bi im donio poravnanje.

U drugom dijelu Tottenham je nastavio s dobrom igrom jer u 56.minuti Dier šalje loptu za Allija koji šutira, a lopta se od Ramosa odbija u gol pored nemoćnog Casille i rezultat se mijenja na 2:0. No domaća momčad tu nije stala jer su 65.minuti došli i do trećeg pogotka preko Eriksena koji je pogodio na odličnu asistenciju Kanea.

No, tu nije bio kraj golovima jer je i Real postigao gol u 81.minuti kada je nakon gužve u šesnaestercu pogodio Ronaldo za 3:1 i time smanjio zaostatak svoje momčadi.
 

To je bio i krajnji rezultat, a zasigurno je kako nešto u 'kraljevskom klubu' nije kako treba. Ostaje za vidjeti kakve će poteze povuću uprava Reala na čelu s Florentinom Perezom.

Luka Modrić je igrao do 81.minute kada ga je u igri zamijenio Theo Hernandez.

Rezultati ostalih susreta:

Bešiktaš – Monaco 1:1

BVB – Apoel 1:1

Liverpool – Maribor 3:0

Napoli – Man.City 2:4

Porto – RB Leipzig 3:1

Sevilla – Spartak Moskva 2:1