Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da vjeruje da će u Sarajevu, gdje će biti održan summit premijera Zapadnog Balkana, ponovno razgovarati i otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za sve, a to su autoputovi, putovi, mostovi, željeznice i carinska unija.

Vučić je izjavio da vjeruje da će njegov posjet Sarajevu sljedećeg tjedna proteći u najboljem redu.

"Idem u Sarajevo. Ne znam idem li u srijedu ili četvrtak - neke sam čudne stvari dobio, ali vjerujem da će to proteći u najboljem redu", rekao je Vučić novinarima u Velikoj Plani.

"Ako se uspijemo dogovoriti u vezi s carinskom unijom, onda će, uvjeren sam, splasnuti strasti jer će trgovina, protok ljudi, robe i usluga biti mnogo brži i jednostavniji i više nikome neće padati na pamet ulaziti u bilo kakve političke avanture, da ih ne nazivam nečim težim i većim", naveo je Vučić.

On je istaknuo da bježi od toga da kaže tešku riječ o bilo kome i u Prištini, Sarajevu, Skoplju, Podgorici, zato što s tim ljudima treba živjeti i raditi zajedno, te gledati kako da bude postignut najbolji mogući rezultat za cijelu regiju.

"Radujem se susretu sa svima s kojima možemo razgovarati o životnim temama i o unaprjeđenju životnog standarda za naše građane na zapadnom Balkanu", dodao je Vučić.