Nove informacije pojavile su se ovih dana u vezi s firmom Grammer iz njemačkoga grada Amberga.

Riječ je o bavarskoj kompaniji, velikom dobavljaču dijelova koji proizvodi automobilske naslone za glavu i ruke te sjedišta.

Nedavno je 20 posto dionica Grammera preuzela obitelj Hastor na čelu s Nijazom Hastorom, poduzetnika kojeg njemački mediji predstavljaju kao "najbogatijeg Bosanca".

Krajem siječnja glasnogovornik Hastorovih objavio je namjeru za zakazivanjem izvanredne skupštine dioničara Grammera kako bi smijenili direktora Hartmuta Müllera i pet članova Upravnog odbora, piše Wirtschafts Woche.

Predstavnici Grammera su još prilikom ulaska bosanskohercegovačkog poduzetnika u njihovu kompaniju izrazili sumnje da bi Hastorovi mogli preseliti proizvodnju tamo gdje je jeftinija radna snaga – vjerojatno u BiH, piše Poslovni.hr.

Kako bi spriječili ovakav scenarij, u Grammeru su sklopili "strateško partnerstvo" s kineskom kompanijom Ningbo Jifeng Auto Parts, objavio je Industrie Magazin.

Strateško partnerstvo s Kinezima pozdravili su automobilski koncerni kojima Grammer isporučuje dijelove. To bi se moglo protumačiti kao njihova osveta bosanskohercegovačkom biznismenu nakon prošlogodišnje svađe najvećeg evropskog automobilskog proizvođača s Hastorovim Preventom.