Televizijska emisija Planet Earth poznata je po svojim prekrasnim snimkama prirode koje ostavljaju bez daha. Ovoga puta istraživački tim Alucia Productions je s najmodernijom podmornicom zaronio na dubinu od 1000 metara u Južnom oceanu.
 
U novoj epizodi snimljenoj za BBC, istraživači su snimili oceanski život i biološku raznolikost tropskih koraljnih grebena. Vođa tima Mark "Buck" Taylor rekao je da podmornice mogu zaroniti do 3200 stopa, odnosno gotovo 1000 metara dubine.

Vidljivost iz same podmornice je vrhunska, s obzirom na to da su brtve akrilne i debele oko 20 centimetara. Nevjerojatna vizija u usporedbi s tradicionalnim dizajnom koji se temelji na titanu, između ostalog, tvrde iz tima Alucia Productions.
 
"Nitko od nas nije očekivao pronalazak nečeg pretjeranog, no ostali smo zapanjeni količinom života kojeg smo pronašli u dubinama Južnog oceana", rekao je Taylor i dao zanimljivu usporedbu - u jednom kvadratu Južnog oceana ima više života nego na Velikom koraljnom grebenu u Australiji, najvećem na svijetu.