U Sarajevu bi danas trebao biti održan sastanak koalicijskih partnera u Federaciji BiH, predstavnika SDA-a i HDZ-a BiH kako bi pokušali riješiti probleme u vezi s blokadom rada Parlamenta Federacije BiH, te samim tim potaknuli usvajanje proračuna Federacije BiH, objavila je Federalna televizija.

Iz SBB-a su objavili kako neće nazočiti sastanku, na sastanak nisu pozvani šefovi klubova iz opozicije koji, također, traže sazivanje izvanredne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama. Za danas je inače najavljen nastavak redovne sjednice Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, ali nije sigurno da će sjednica biti održana. ''Neke smo stavove približili, iako izgleda teško.

Mi koji se dugo bavimo politikom znamo da kad jednom se izgubi povjerenje da ga je teško vratiti i da uvijek treba puno vremena'', izjavila je Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda FBiH. Iz Kluba SDP-a i DF-a traže sazivanje izvanredne sjednice Zastupničkog doma sa jednom točkom dnevnog reda - prijedlog zakona o izbornim jedinicama.

Tvrde, sve odredbe poslovnika su prekršene jer je rok za zakazivanje ove sjednice istekao još krajem studenog prošle godine.

''Ukoliko do ponedjeljka do 16 sati predsjedavajući ne uputi pozive za tu sjednicu, mi ćemo se organizirati kao grupa od 20 zastupnika zajedno s tajnikom Doma i zakazati tu sjednicu'', rekao je Elvir Karajbić, šef Kluba zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu FBiH.

''Ako predsjedavajući u roku od 14 dana ne sazove sjednicu, u roku od sedam dana to mogu učiniti dopredsjedavajući. Ako i oni to ne učine, mogu oni koji su zatražili sazivanje izvanredne sjednice. Poslovnički, tu je vrlo precizna stvar, međutim, mislim da i iz te situacije moramo izići na kompromisan način'', ocjenjuje Edin Mušić, predsjedavajući Zastupničkog doma FBiH (SDA).