Objavljeni dokumenti o ubojstvu američkog predsjednika Johna F. Kennedyja otkrili su da je Cambridge News primio anonimnu telefonsku dojavu 25 minuta prije njegove smrti, piše BBC.
 
U dokumentu od 26. studenog 1963. stoji da je britanska Tajna služba (MI5) prijavila da je poziv stigao jednom od glavnih novinara: "Osoba je samo rekla novinaru da bi trebao nazvati američku ambasadu u Londonu zbog neke velike vijesti, a onda je poklopila".
 
"Novinar je bio poznat MI5 kao zdrava i odana osoba"
 
"Nakon vijesti o predsjednikovoj smrti, novinar je obavijestio policiju o anonimnom pozivu, a policija je obavijestila MI5. Važno je naglasiti da je poziv upućen oko 25 minuta prije ubojstva predsjednika", stoji u dokumentu.

"Novinar Cambridge Newsa nije nikada ranije primao ovakve pozive, a MI5 je izjavio da im je dobro poznat kao zdrava i odana osoba bez dosjea", također piše u dokumentu.
 
"Nema dokaza da je do poziva zaista došlo"
 
Novinari Cambridge Newsa su izjavili da nisu znali za poziv te da razgovaraju s onima koji su tamo radili tijekom šezdesetih kako bi otkrili više. Novinarka Anna Savva je izjavila da je potpuno šokirana ovim otkrićem: "Nemamo ništa u našoj arhivi - nemamo nikoga tko zna ime novinara koji je primio poziv".
 
Urednik Chris Elliot je na stranici Cambridge Newsa objavio video u kojem tvrdi da "nitko do sada nije uspio dokazati da je do poziva zaista došlo" te da je informacija o mogućem pozivu izašla još tijekom osamdesetih.
 
"Londonski odvjetnik Michael Eddowes počeo je istraživati dokument koji je pronašao, a navodno je pripadao CIA-i. U tom dokumentu je spomenut poziv Cambridge Newsu s upozorenjem da će se dogoditi nešto veliko", rekao je Elliot.