Oštećenje jetre ne događa samo zbog alkohola, već i loše hrane. Dakle, za zdravu jetru, potrebno je zdravo se hraniti. U nastavku slijedi par jednostavnih savjeta da bi jetra ostala zdrava.

1. Jabuka

Jabuke su dobre i za zdravlje jetre. Ako je jetra zdrava, sposobna je držati štetne tvari van tijela bez procesa detoksikacije, a jabuka zahvaljujući velikoj koncentraciji vitamina C i A te magnezija, joda i bakra djeluje kao prirodan diuretik pa će tako štititi jetru, a samim time i cjelokupno zdravlje pojedinca.

2. Zeleno lisnato povrće

Kelj, kupus i brokule su odličan izbor jer sadrže visok udio sumpora koji pomaže detoksikaciji jetre te je potiče da se oslobodi svih toksičnih sadržaja.

3. Voda

Nakon zraka, voda je potrebna organizmu više od bilo koje druge supstance – uključujući i hranu. Kao ona “ispire” štetne tvari iz organizma, osjećat ćete se bolje ako popijete dovoljno vode kroz dan.

4. Maslačak

Ova biljka predstavlja idealan tretman za jetru jer je vrlo učinkovita i u većini slučajeva vrlo sigurna (osim toga, prilično je jeftina). Koristiti se mogu svi dijelovi cvijeta, međutim maslačkov korijen je najpopularniji dio koji liječi jetru. Lišće je dobro znano po promicanju zdravlja bubrega, piše Ordinacija.hr.

5. Bijeli luk

Možemo reći da se radi o najstarijem lijeku na svijetu jer bijeli luk sadrži alicin, komponentu koja djeluje kao snažan “čistač” organizma.

(www.jabuka.tv)