Jagode su odličan izvor vitamina C i antioksidansa koji jačaju imunitet organizma. Također su bogate dijetalnim vlaknima koja potiču pravilan rad crijeva. Isto tako, dobar su izvor vitamina A, B1 i B2, željeza, natrija, kalcija, kalija i fosfora.

Iskoristite sezonu jagoda, posebice ako imate svoje domaće jagode, iz vlastitog vrta, i pripremite slatka i slana jela s ovim bobičastim voćem. Također ih možete koristiti za oplemenjivanje vode slatkim okusom.

Štoviše, predlažemo vam najlakši recept za najfiniju vodu s jagodama, limunom i svježim lišćem koja će sjajno utažiti žeđ u toplom proljetnom danu. Iako vam za pripremu ove vode treba samo pet minuta, ostavite da se svi sastojci sjedine barem dva do četiri sata u hladnjaku kako biste uživali u maksimalnom okusu, prenosi Hayat.

Sastojci:

- 2 l obične čiste vode

- 8 jagoda

- 6 listića svježeg bosiljka

- 1 limun

- led za posluživanje

Priprema:

Jagode operite, očistite i narežite na ploške. Isto učinite s limunom i bosiljkom. Nasjeckano voće i začinsko bilje prelijte čistom vodom, pa posudu stavite u hladnjak na najmanje dva sata. Što duže ostavite voće u vodi, to će biti bolje. Ulijte vodu u čaše i poslužite s ledom. Živjeli!