U rujnu prošle godine Američko veleposlanstvo u BiH prepoznalo je kvalitetan projekt Udruge za civilne inicijative „Glas“ Prozor-Rama, te joj doniralo vrijedne strojeve. Podsjećamo da se radilo o proizvodnji džema od šipka na eko bazi i sa smeđim šećerom, o čemu smo pisali.

Potražnja za proizvedenim količinama bila je iznimno velika a projekt se pokazao vrlo uspješnim, što je dokaz da su ljudi iz naših krajeva još uvijek orijentirani domaćim i zdravim proizvodima, pa tako i u ovom slučaju.

Ohrabrena prošlogodišnjim rezultatima, Udruga je proizvodnju započela i ove godine:
„U odnosu na prošlu godinu kada smo distribuirali samo jednu vrstu džema, ove godine smo se odlučili da na tržište iziđemo sa pekmezom od šljiva, jabuka i džemom od šipka“, kazala je za Rama-Prozor.info direktorica Udruge gospođa Marija Beljo.

U proces proizvodnje, od same berbe, kuhanja i cijeđenja uključene su nezaposlene žene s područja naše općine.

Na pitanje udruzi jesu li se do sada obraćali Općini po pitanju nekog konkretnog poticaja, odgovorili su: „Nedavno smo poslali jedan dopis našoj općini, ali i razgovarali s pojedinim mjerodavnim osobama, stoga se iskreno nadamo pozitivnom odgovoru!“

Slijedeća aktivnost koju udruga „Glas“ planira provesti je posjeta sajmu „Hercegovački plodovi mediterana“, koja će se 10. i 11. listopada održati u Stocu.

Želite li isprobati proizvode udruge „Glas“ ili doznati cijene njihovih proizvoda kontaktirajte ih na telefon: 036 770 228 ili na mob. 063 928 102.