Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je službeno, po sili zakona, postao i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Mandat Borjane Krišto (HDZ BiH) kao predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH započeo je 6. prosinca 2018. godine i trajao je do 5. kolovoza 2019. godine kad je predsjedavanje preuzeo Denis Zvizdić (SDA).

Naime, predsjedatelj i dva zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH, kao i predsjedatelj i dva zamjenika predsjedatelja Doma naroda BiH, rotiraju se svakih osam mjeseci, kao i članovi Predsjedništva BiH.

Zvizdić će se na poziciji predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH zadržati sve do 5. travnja 2020. godine, kad će predsjedavanje preuzeti Nebojša Radmanović (SNSD).

Zvizdić prima plaću samo kao predsjedatelj Vijeća ministara BiH te, za razliku od svojih zamjenika u PSBiH, još uvijek nije imenovao šefa kabineta i savjetnike u PSBiH, iako na to ima pravo. Zvizdić će kabinet formirati tek kad se imenuje novi saziv Vijeća ministara BiH.