Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, reagiralo je na netočne informacije objavljene na pojedinim web portalima, o čemu je informirano i Vijeće za tisak Bosne i Hercegovine.

Tužiteljski tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, prikuplja dokaze i analizira radnje i postupke svih fizičkih i pravnih osoba, kako u zemlji tako i u inozemstvu, koje su imale ulogu u nabavci respiratora, koju istražuje Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Sve osobe u fokusu su provjera i nisu točne informacije objavljene na pojedinim portalima, kojima se želi nanijeti šteta i ometati istraga Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, jedina je institucija koja može dati istinite i točne informacije o radu na navedenom predmetu, te se nastavlja rad u pravcu donošenja konačne tužiteljske odluke u predmetu "Respiratori", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Konkretno Tužiteljstvo je reagiralo na objavu pojedinih medija koji su objavili kako je prije dvadesetak dana Mirzi Hukeljiću, jednom od dvojice državnih tužitelja koji vode istragu u predmetu "Respiratori", ponuđeno dva milijuna maraka kako bi iz optužnice koja se očekuje izostavio federalnog premijera Fadila Novalića!

Ova informacija Inforadaru je ekskluzivno potvrđena iz izvora bliskih administraciji Američkoga veleposlanstva u BiH, prenosi Hercegovina.info