Suvremeni život, neprestana žurba i mnoštvo obaveza jednostavno nas nekad preuzmu, ponekad nemamo energije boriti se protiv onoga što nas okružuje.  

Djeca su naša kopija, od svojih roditelja i najbliže okoline preuzimaju životne navike, način hodanja, ponašanje, odnos prema hrani pa tako i tjelesnoj aktivnosti. 30 posto djece preko tjedna gleda televiziju više od četiri sata, a tijekom vikenda se gledanje televizije povećava na 50 posto. No, djeca trebaju svakodnevnu priliku kretati se i vježbati. Tjelesna aktivnost utječe na zdravlje kao i na otpornost od bolesti.

Djeca koja su tjelesno aktivna ujedno su i uspješnija od djece koja ne vježbaju, u gotovo svim razvojnim aspektima. Ispitivanje provedeno na Institutu Opinion Way pokazalo je da sport pomaže djeci da potroše svoju energiju te budu mirnija, sretnija i bolje koncentrirana. Kretanje, vježbanje i sport sinonim su zadovoljstva, a to potvrđuje i ovo istraživanje. Također, ono pokazuje da su djeca zbog sporta u velikom postotku (oko 77 posto) spretnija i zadovoljnija. 99 posto roditelja procijenilo je da su djeca upravo zbog sporta zadovoljnija te smirenija i sretnija, a njih 61 posto zaključilo je i više od toga - da su im djeca, nakon bavljenja sportom, pažljivija i bolje koncentrirana.  

No to nisu sve pozitivne strane sporta: za 63 posto promatrane djece to je bila odlična prilika da nauče živjeti u kolektivu, a kod 58 posto djece bavljenje sportom utjecalo je i na samopouzdanje.

Bljesak.info