Irac Michael Sheridan pio je 6 litara gaziranih pića dnevno jer je o njima bio ovisan, a to mu je donijelo katastrofalne posljedice.

Naime, morao je izvaditi sve zube jer su bili potpuno uništeni. Osim što su izgledali katastrofalno, trpio je jake bolove jer su u dodiru s bilo kakvom hranom užasno boljeli.

"Bio sam ovisan o gaziranim pićima. Pio sam šest litara dnevno, a često i više. Znao sam da će mi zubar reći da moram prestati piti gazirano pa nikada nisam kod njega jer se gaziranog jednostavno nisam mogao odreći. Znao sam i da ću morati izvaditi sve zube i napraviti nove, no to si nisam mogao priuštiti", rekao je.

Michael se rekreativno bavi vaterpolom i slučajno je upoznao zubara Davida Murnaghana koji mu je besplatno odlučio popraviti zube. "Znao sam da su mu zubi ozbiljna prijetnja njegovu zdravlju. Nije mogao žvakati kao normalni ljudi i imao je neprestane bolove. Oralno zdravlje iznimno je važno i mnogi ne posjećuju zubare koliko bi trebali", rekao je David.

Michaelu je tako izvađeno svih 27 zubi koje je imao u čeljusti, a trenutno ima privremene proteze, nakon čega će mu zubar ugraditi implantate u travnju.