Sanjin Sefić (25), koji je u ponedjeljak automobilom usmrtio dvije studentice kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu se najvjerojatnije krije na području Prijepolja, Novog Pazara i Tutina.

Za njim traga srbijanska policija, ali se ne isključuje mogućnost da je Sefić, u međuvremenu prešao na Kosovo ilegalnim putevima, javlja Blic.

– On je u Srbiju ušao legalno, jer za njim u tom trenutku nije bila raspisana potraga BiH. Pretpostavljamo da se još krije u Srbiji, i za njim se traga na osnovu međunarodne zamolnice upućene iz BiH. Međutim, ne isključujemo mogućnost da je Sefić pobjegao ili planira pobjeći na teritoriju Kosova ilegalnim kanalima.

Ako se Sefić pojavi na bilo kojem graničnom prijelazu, bit će uhićen – kažu u srbijanskoj policiji.

Sefić je u ponedjeljak uvečer usmrtio studentice Editu M. i Selmu A. na pješačkom prijelazu, a policija Županije Sarajevo je istu večer utvrdila njegov identitet, i o tome obavijestila Upravu granične policije BiH.

Usprkos obavještenju, Sefić je dan kasnije (u utorak, u 6,36 sati) prešao granicu preko graničnog pijrelaza Uvac kod Priboja i pobjegao u Srbiju.

Županijski sud u Sarajevu je na zahtjev sarajevskog županijskog tužiteljstva donio nalog o raspisivanju međunarodne tjeralice za odbjeglim Sefićem. Nalog je upućen sarajevskom MUP-u koji će je proslijediti Interpolu, nakon čega će usljediti i službeno raspisivanje međunarodne tjeralice.

Interpol, potom, MUP-u Srbije treba izati nalog za uhićenje i izručenje Sefića Bosni i Hercegovini.

Sarajevsko je županijsko Tužiteljstvo otvorilo istragu protiv Sanjina Sefića osumnjičenog za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa sa smrtnom posljedicom i nepružanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon prometne nesreće.