Tijelo djevojčice (10) iz Turske, koju je rijeka Dragonja u Istri odvukla kad je s obitelji pokušala prijeći u Sloveniju, je pronađeno.

"Mrtvo tijelo djevojčice pronađeno je u vodi na mjestu koje je oko 400 metara nizvodno od mjesta nestanka, a pronašli su je djelatnici interventne postrojbe PU istarske", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač koja je u ime policije izrazila sućut obitelji. 

Inače u pretrazi za djevojčicom tijekom jučerašnjeg dana i jutros sudjelovali su policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, HGSS sa psima tragačima, djelatnici Civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a te slovenski policajci i vatrogasci.

Podsjetimo, istarska policija je u noći s četvrtka na petak zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć.

Policajci su po izlasku na teren utvrdili da se radi o stranom državljaninu, a kako su začuli povike nedaleko od državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji te su primijetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju, objavila je istarska policija.

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, inače tursku državljanku, dok je jedan građanin donio ljestve te su hrvatski policajac, slovenski policajac i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno, na slovensku stranu obale.

Na slovenskoj strani Dragonje pronađeni su još jedno dijete i 18-godišnjak, koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke. Prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dijete, koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke, objavila je jučer policija.

Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djeci i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djeci i 18-godišnjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj, objavljeno je jučer.