Imamo loše vijesti za ljubitelje kečapa. Ovaj umak koji se poslužuje uz krumpiriće, meso, pizzu, hot-dog, burgere i brojna druga jela, uopće nije zdrav.

Iako proizvođači kečapa godišnje zarađuju ukupno 800 milijuna dolara, postoje jako dobri razlozi zbog kojih biste se trebali odreći omiljenog slatkog umaka ili barem ograničiti njegovu konzumaciju.

Samo jedna žlica kečapa sadrži više kalorija od keksa s čokoladom

Možda je u to teško povjerovati, ali u žlici kečapa ima 3,7 grama šećera. Ovisno o količini koju konzumirate, na kraju ćete u organizam unijeti šećera kao i da ste pojeli nekoliko keksa s čokoladom.

Njegov okus jači je od svega ostalog

Upravo je šećer najvažniji sastojak kečapa pa će slatki okus nadjačati sve ostale namirnice koje konzumirate.

Teško ga je izbjeći osim ako to ne napomenete konobaru

Ako niste ljubitelj kečapa, sigurno ste nebrojeno puta primijetili da vam je na tanjuru serviran taj umak iako ga možda uopće niste tražili, piše Index.hr. Ako naručite krumpiriće ili odrezak, vrlo često će tanjur biti dekoriran kečapom, a možda i nemate namjeru pojesti ga jer ste svjesni koliko šećera njime unosite u organizam.

Svi su njime opsjednuti

U Americi je majoneza na prvom mjestu najomiljenijih dodataka hrani, dok je kečap na drugom mjestu. Glavni uzrok tome je što gotovo i ne postoji hrana uz koju se ne slaže pa se tako gotovo svakodnevno nađe na jelovniku mnogih ljudi.