Sinoć je u Prozoru  u organizaciji udruge „Glas“ održan treći po redu okrugli stol na temu promocije Rezolucije 1325  UNSC–a. Projekt implementira udruga „Glas“ a financira Agencija za ravnopravnost spolova BiH.

Promoviranje sadržaja rezolucije 1325 u medijima i putem promotivnog materijala na području općine Prozor-Rama stalna je akivnost koju predviđa ovaj projekat iz razlozoga sto je ista još uvijek nepoznanica za institucije i građane naše općine.

Približavanje Rezolucije 1325 UNSC-a prisutnima ovaj je put ostvareno na primjeru grada Mostara, a jedna od glavnih tema bila je “Povećano učešće žena na mjestima donošenja odluka na svim razinama vlasti u BiH.” Direktorica udruge gđa Marija Beljo prisutnima je iznijela konkretne podatke vezane za grad Mostar po pitanju žena zaposlenih u javnom sektoru ovoga grada. “Educiranjem vijećnica o ženskim ljudskim pravima i senzibiliziranjem povećao bi se broj žena na pozicijama donošenja odluka” između ostalog kazala je Beljo.

Za slijedeću fazu projekta predviđeni su individualni intervjui koje će provesti udruga “Glas” s ciljem sagledavanja i identifikacije  prioritetnih oblasti za provedbu UNSCR-a 1325 u općini Prozor-Rama. Kako je ranije i najavljeno, poslije nove godine su predviđene edukacije za djelatnoke relevantnih institucija naše općine kako bi se definirali ciljevi i odredili prioriteti kada je u pitanju provedba UNSC Rezolucije 1325 u općini Prozor-Rama.