Tematska večer u sklopu projekta „Pravo na mir“ u organizaciji Udruge za civilne inicijative "Glas" održana je jučer 19.02.2021. je u Motelu Rama.

Projekt je okupio aktivistice i aktiviste koji su iznijeli vrlo konstruktivna mišljenja i ideje za razvoj mira, poboljšanje uvjeta života i sagledavanja pozitivnih i ograničavajućih čimbenika za život u našoj lokalnoj zajednici. 

Raznovrsna grupa po spolu, etničkoj pripadnosti i dobi postigla je dinamičnost, uvažavanje i poštivanje različitih mišljenja, čime se razvija povjerenje koje je jedan od važnih uvjeta za prosperitet.

Razgovaralo se o snazi pojedinca i grupe za izgradnju mira i napretka općine Prozor-Rama, o perspektivi mladih, o pitanjima korupcije i nepotizma prilikom zapošljavanja.




Unatoč svim preprekama, većina sudionika složila se da u općini Prozor ima mogućnosti za miran i dostojanstven život. Za to je potrebna edukacija i jačanje pojedinaca i grupa kao i politička volja.

Projekt financira USAID kroz program PRO-Budućnost, a u nastavku su predviđene još dvije tematske večeri, čišćenje odmarališta Veselica, izgradnja stolova i stolica za odmor te uređenje odbojkaškog igrališta. 

Uz zahvalu donatoru i svim sudionicima Projekta, radujemo se budućim aktivnostima, poručili su iz Udruge za civilne inicijative „Glas“.