Udruga "Glas" iz Prozora u završnoj je fazi implementacije projketa „Tradicijom do povjerenja“ koji ima za cilj doprinjeti poboljšanju suradnje i dijaloga akterica dvije općine (Prozor-Rama-Gornji Vakuf-Uskoplje) u svrhu jačanja uloge žena nositeljica razvoja i pomirenja.

Tijekom implementacije Projekta izgradili smo  kamin na obali  Ramskog jezera, nabavili strojeve za šivenje i tkalački  stan za udruge koje rade na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Pozivamo Vas na završnu aktivnost, koja će se organizirati 14.02. 2016. s početkom u 12 sati u Kući mira na Šćitu.  U sklopu posjete biti će organizirano predavanje Fra Mije Džolana, ravnatelja Instituta za kulturu mira iz Splita, na temu „Uloge žena  kao nositeljica mira u lokalnoj zajednici“. Nakon predavanja slijedi obilazak Etnografskog muzeja na Šćitu, zajednički ručak i neformalno druženje.

Udruga "Glas"


Aktivnosti se implementiraju u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost). Ovaj projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) provodi se s ciljem izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih skupina u BiH.