Američka ministrica financija Janet Yellen ranije je rekla da će agencija morati poduzeti “izvanredne mjere” kako bi spriječila bankrot nakon što je država dosegla gornju granicu duga

Američki milijarder Elon Musk je rekao da će SAD kad-tad morati platiti svoj dug.

“S obzirom na federalne rashode, pitanje je kada ćemo, a ne hoćemo li, bankrotirati”, poručio je na Twitteru, čiji je i vlasnik, piše geopolitika.news, prenosi Narod.hr.

Komentirao je objavu iz Bijele kuće u kojoj napadaju republikance zbog njihovog odbijanja da odobre višu gornju granicu državnog duga. Američka administracija nedavno je pozvala Kongres da podigne gornju granicu koja je sada postavljena na 31.4 bilijuna dolara.

Republikanci, koji sada kontroliraju Zastupnički dom, tradicionalno su skeptični oko dopuštanja većeg duga i zalažu se za smanjenje državne potrošnje.

Američka ministrica financija Janet Yellen ranije je rekla da će agencija morati poduzeti “izvanredne mjere” kako bi spriječila bankrot nakon što je država dosegla gornju granicu duga.

Yellen je rekao da bi mjere trebale omogućiti plaćanje računa do lipnja.

Predsjednik SAD-a Joe Biden potpisao je zakon krajem 2021. kojim se podiže gornja granica duga za još 2.5 bilijuna dolara na 31.4 bilijuna dolara, čime se sprječava potencijalno neispunjenje obveza. Yellen je tada rekla da je zakon omogućio sredstava za saveznu vladu.