Vlasnik Twittera Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, u ponedjeljak je glasačima preporučio da izaberu republikanske kandidate za Kongres Sjedinjenih Država na izborima na sredini mandata koji se održavaju u utorak

"Neovisnim biračima: podijeljena moć obuzdava najgore ekscese obiju stranaka, stoga preporučujem glasanje za republikanski Kongres s obzirom na to da je predsjedništvo demokratsko", tvitao je Musk.

Otkako je preuzeo Twitter skupine za građanska prava kritizirale su Muskov stav o moderiranju sadržaja, zbog njegova apsolutističkog stava o slobodi govora, očekujući da će se na platformi povećati količina dezinformacija i govora mržnje.

Bidenovi demokrati suočeni su s teškom borbom čija je svrha zadržati kontrolu nad Kongresom na glasanju u utorak.

Nestranački prognozeri izbora i ankete ukazuju na to da republikanci imaju vrlo velike izglede za osvajanjem većine u Zastupničkom domu, a velika će se borba voditi i za kontrolu u Senatu.

Musk je već ranije rekao da će glasati za republikance, no ističe da podupire umjerene političare s obiju strana.

''Tvrdokorni demokrati ili republikanci nikada ne glasaju za drugu stranu, tako da su nezavisni birači ti koji zapravo odlučuju tko će biti glavni!'', tvitao je Musk.