Twitter je izgubio više od pola vrijednosti u prethodnih šest mjeseci, odnosno nakon što je Musk preuzeo vlasništvo nad kompanijom. Musk je u dopisu osoblju sugerirao da se vrijednost Twittera sada procjenjuje na manje od 20 milijardi dolara, što je znatno manje od 44 milijarde dolara, koliko je Musk platio za kupnju Twittera u listopadu prošle godine, piše Guardian.

Strma devalvacija vrijednosti kompanije je uslijedila nakon Muskovog turbulentnog preuzimanja. Nekoliko velikih oglašivača napustilo je platformu, a glavni izvor sredstava za Muskovu kupnju tvrtke, investicijska tvrtka Fidelity, smanjio je vrijednost svog udjela za 56%.

Broj zaposlenih smanjen sa 7500 na 2000

Musk je u dopisu također istaknuo kako je kompanija bila samo četiri mjeseca od toga da ostane bez novca, prije nego što je podijelila niz otkaza visoko rangiranom osoblju. Prema brojkama koje je Musk iznio u prosincu, broj zaposlenih smanjen je s oko 7500 na oko 2000 zaposlenika.

"Vidim jasan, ali težak put do procjene (vrijednosti) više od 250 milijardi dolara", poručio je Musk, što bi impliciralo deseterostruko povećanje vrijednosti dionice.