Ivan Dešić Dešo najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Slavonskog Broda na nadolazećim lokalnim izborima te je objavio video na YouTubeu u kojemu je od trenutačnog gradonačelnika Mirka Duspare, koji je na toj poziciji od 2005. godine, zatražio ostavku.

"Zahtijevam da odmah podnesete ostavku i pustite nas mlađe da preporodimo Slavonski Brod", kaže Dešo u videu. 

Interesantno je da je Dešić osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja pljačke banke. Naime, on je uz pomoć suradnika Andrije Kljajića 2011. godine pokušao opljačkati PBZ-ovu poslovnicu u Strossmayerovoj ulici u Slavonskom Brodu.

Nakon sukoba s policijom, Kljajić je ostao ležati, dok je Dešić, iako ranjen, pobjegao motociklom, a potom se uspio prebaciti u Bosnu i Hercegovinu. Vidjevši da mu je zbog zadobivenih rana život u pitanju, Dešić se vratio u Hrvatsku i predao brodskoj policiji. Kljajić je u međuvremenu preminuo. 
 


"Uz dužno poštovanje uskoro bivšeg gradonačelnika Mirka Duspare, u Slavonskom Brodu mnoge stvari ne štimaju. Mnoge osobe starije životne dobi, mlade osobe, puno građana su me zamolile: "Ivane, pomozi nam." Zašto? Slavonski Brod jedan je od najljepših gradova u Hrvatskoj što pruža ljubav, ali ne pruža kvalitetniji život i egzistenciju mladima", rekao je Dešić za portal Brodska stvarnost, a na Facebooku je nastala i grupa podrške Ivanu Dešiću-Deši za gradonačelnika, koja već ima oko 1300 članova.