Rano ujutro kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

"Situacija je vrlo teška i još uvijek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu", rekao je Damir Brezić, glasnogovornik brodsko-posavske policije..

Također, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom nego o kosovskom autobusu.

"Tijekom obavljanja očevida, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u prometnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku očevida", objavila je policija u 9 sati.

"Ova nesreća je stvarno teška i ulazi u red najtežih - rekao je načelnik Policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić.

- Autobus je bio pun, preko 60 osoba prema popisu putnika koje imamo. Ne znam ima li djece. Sad je tek stigao mrtvozornik, ne mogu potvrditi ništa prije toga. Više ćemo moći reći nakon što se završi očevid - dodao je.

Podsjetimo, policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka.

U nesreći su, po prvim informacijama policije, bile tri smrtno stradale osobe te nekoliko desetaka ozlijeđenih.

Policija očevidom utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.