U Sarajevu je u tijeku sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije, koja se održava dan nakon što je ova stranka potpisala sporazum o koaliranju s Demokratskom frontom i savezom za promijene, kojeg čine SDS, PDP i NDP

U izjavi novinarima prije početka sjednice, zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović odgovarajući na novinarsko pitanje zašto se krenulo naopako – prvo od formiranja vlasti na državnoj razini, a potom ka nižim razinama, kazao je da se ta dva procesa mogu voditi paralelno dodavši da je ponuda SDA, DF-a i Saveza za promjene upućena predsjedniku HDZ BiH Draganu Čoviću nešto što se ne može odbiti.

– Dobro bi bilo da je vlast jednoobrazna na svim razinama, ali može se i ovako. Vidjeli ste sinoć – Savez za promjene je za jednu ispravnu BiH. Dakle, ponuda Čoviću je nešto što se ne odbija i što je na tragu ranijih razgovora s njim. Vidjeli ste da je gospodin Komšić spreman ponuditi ono što nije htio Zlatko Lagumdžija, a to su hrvatska mjesta u Federalnoj vladi. Nisam ni ja oduševljen sinoćnim dogovorom ali nisam bio oduševljen ni kad je Čović u Mostaru razgovarao s Dodikom i stavio nas sve pred svršen čin.

Odgovorajući na pitanje može li se dogoditi da SDA izgubi mjesta u Vladi RS, Izetbegović je, kako prenosi “Avaz” kazao da bi gospodinu Dodiku bilo bolje da ima SDA u vlasti i dodao da nakon osam godina iskustva s ovakvom vlašću trebamo promjene.