Kiselost banane potrebno je neutralizirati začinima ili drugom hranom, a sama banana se ne bi trebala jesti, tvrde nutricionisti.
Posezanje za bananom u nedostatku vremena za konkretnim doručkom nije najpametniji odabir. Naime, Mirror.co.uk navodi kako ovo voće nije dobar jutarnji obrok zbog svog sastava od oko 25% šećera.

Također, banana je umjereno kisela, tvrdi Dr. Daryl Gioffre.

Iako ćete se ubrzo nakon konzumiranja banane trenutno osjećati puni energije, glad i umor će uslijediti još brže. Također, banana se ne bi trebala jesti nakon obroka ili sama zbog čega nutricionisti preporučaju konzumiranje banane s nekim zdravim mastima ili začinima.

Kiselost banane potrebno je neutralizirati kako bi se dobile blagodati kalija, vlakna i magnezija kojima je banana bogata, tvrdi dr. Gioffre.

Bez brige, banana je voće koje se može jesti na brojne načine, a ideja za doručak ne manjka. Bilo da je miksate s 2 žlice maslaca od badema, ½ šalice svježih ili smrznutih jagoda, borovnica ili malina ili s 1½ šalice bademova mlijeka, soka od naranče i 2 žlice lanenih sjemenki banana će dati energetski napitak za dobar početak dana, prenosi Ordinacija.hr.

Dodavanjem banane u zobenu kašu dobit ćete zasitan doručak, a kao najdraži doručak za djecu i odrasle pripremite sendvič s maslacem od kikirikija i kriškama banane.

Kao međuobrok ili poslastica poslužit će jednostavna voćna salata pripremljena od tri banane i 340 g jagoda dok će za sladak dan biti zaslužan čokoladni kolač s bananama.

(www.jabuka.tv)