Srpski tenisač Novak Đoković trenutačno je 12. igrač svijeta. Nakon poraza u Barceloni protiv Slovenca Kližana mnogi stručnjaci su zaključili da Đoković ima problema s prehranom.

Tako je poznati švicarski stručnjak Jürg Hösli, koji ima Institut za nutricionističke dijagnoze, tvrdio da je Đoković bolestan te da mora promijeniti način prehrane, piše Večernji list.

''Nemam potrebu ulaziti u rasprave. Ljudi, nažalost, jako lako mogu izvrnuti neku informaciju. To mi rade već dvije godine. Ne čitam i ne pratim što se piše o meni već godinama'', rekao je Đoković i dodao: ''Rezultati nisu onakvi kakve priželjkujem niti su na njih ljudi navikli. Međutim, to je proces, drukčije su okolnosti. Pokušavam gledati pozitivno. Motivi i ciljevi su mi podignuti visoko. Očekivanja sam morao smanjiti, ali ciljevi su mi ostali isti''.

Švicarski stručnjak Jürg Hösli nedavno je objasnio Đokovićevo stanje.

''Sjećam se koliko sam mu se divio gledajući ga na terenu. A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promijeni prehranu i samo sam se zapitao koliko će izdržati. I evo, već se vide posljedice. On boluje od ortoreksije, koja naizgled djeluje kao zdrava prehrana. I upravo zbog toga nije svjestan posljedica koje je dugoročno ova dijeta ostavila na njega'', kaže Hösli i nastavlja: ''Đoković je na dijeti koja podrazumijeva izbjegavanje šećera, ali koliko god to djelovalo dobro, dugoročno je izuzetno štetno za organizam. S vremenom sportaš osjeća sve veći umor, razvijaju se upale, alergije, a pada  i imunitet''.