Vlasnik tvrtke, Violeta, Petar Ćorluka u centru Gruda ruši hotel u kojem je 18. studenog 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i na tom mjestu će izgraditi modernu zgradu sa shopping centrom.

Ruševnu zgradu koja godinama narušava urbanističku sliku Gruda će Ćorluka do temelja srušiti i do kraja sljedeće godine na tom lokalitetu sagraditi modernu zgradu u koju će uložiti preko 10 milijuna maraka.

Na tom mjestu ćemo sagraditi jednu modernu zgradu u kojoj će biti shopping centar u jednom djelu i u drugom djelu hotel s 36 soba, kazao je Ćorluka za Klix.

Zbog investicije od preko 10 milijuna koja će automatski popraviti urbanističku sliku centra grada ali i otvoriti nova radna mjesta zadovoljan je i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

Kad su investicije u pitanu nama je u interesu da imamo kvalitetne investitore, a ovaj investitor koji je kupio hotel je zaista kvalitetan i ja sam uvjeren da će to završiti jednim vrhunskim arhitektonskim i urbanim ali i funkcionalnim rješenjem, kazao nam je Grizelj.

Nakon što je investitor najavio rušenje hotela, Općina Grude je organizirala uklanjanje spomen ploče o utemeljenju Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je bila postavljena 18. studenog 1995. godine kad se slavila četvrta godišnjica tog događaja.

Općina Grude je donijela odluku da se spomen ploča postavi u Park hrvatskih velikana, za koju se kreira umjetničko rješenje, kako bi se na novi lokalitet postavila na dan obilježavanja 30-te godišnjice Herceg-Bosne.