Sinoć je u Prozoru u organizaciji udruge Glas održan okrugli stol na temu promocije Rezolucije 1325  UNSCR –a. Projekt implementira udruga Glas a financira Agencija za ravnopravnost spolova BiH.

Promoviranje sadržaja rezolucije 1325 u medijima i putem promotivnog materijala na području općine Prozor Rama stalna je akivnost koju predviđa ovaj projekt iz razloga što je ista još uvijek nepoznanica za Institucije i građane naše općine.
Ovo je prva faza projekta, a druga faza predviđa obuke za relevantne Institucije općine Prozor-Rama u cilju definiranja zadaća svih subjekata (tijela vlasti na lokalnoj razini, policije, Centra za socijalnu skrb, obrazovnih institucija, pravosudnih institucija i nevladinih udruga koje se bave zaštitom ljudskih prava) u procesu preventivnog djelovanja na lokalnoj razini, kao i tijekom pružanja odgovarajućih vidova zaštite žrtvama rodno utemeljenog nasilja u lokalnoj zajednici.
 
Sudionicima sinošnjeg okruglog stola, direktorica udruge Glas Marija Beljo prezentirala je uvodne informacije o rezoluciji 1325 preuzete sa službene stranice Agencije za ravnopravnost spolova (http://www.1325.arsbih.gov.ba), te ih upoznala s budućim aktivnostima ovog projketa do kraja implementacije predviđene za 30.04.2015. godine.