Približava se Advent, a time i nabavka adventskog vijenca. Umjesto da kupujete, ove godine napravite adventski vijenac s djecom. Osim što ćete se zabaviti i uštedjeti, djeca će uživati u kreacijama.

1.Klasičan adventski vijenac

Potrebni su vam je komad stiropora, jesenske bobice i češere i borove grančice. Stiropor odrežite u kolut, ofarbajte ga i na njega uz pomoć vrućeg ljepila dodavajte ukrase, grančice i po želji svijeće.

2.Vjenac od morskih kamenčića

Uzmite kamenčiće i oslikajte ih prema fotografijama s bijelim markerom ili korektorom u olovci. Složite ih u krug i rasporedite svijeće.

3.Adventski vijenac od papira

Uzmite kolaž papir, 4 rolice od toaletnog papira i škare te mekani papir za za zamatanje poklona. Rolice ukrasite da budu svijeće, a od bijelog papira izrežite kolut kojeg ukrasite s sitnim rezicama ukrasnog, mekanog papira.

4.Vijenac od rezanaca

Uzmite rezance u obliku mašne i ofarbajte ih u zeleno. Potom ih vrućim ljepilom zalijepite za karton koji izrežete u obliku koluta. Prije toga ga ofarbajte u željenu boju ili obložite bijelim papirom.

5.Vijenac od blagdanskih fotografija

Zašto slike vaših mališana ne bi bile u vijencu? Jednostavno isprintajte fotografije u blagdanskim kapama, izrežite ih u krug. Od kartona izrežite okrugli kolut, obložite bijelim papirom. Djeca ga mogu ukrasiti štembiljima, otiscima prstiju i sl. Dodajte mašnu, natpis sretan Božić i objestite ih na vrata.

6.Vijenac od gumbova

Izrežite kolut od kartona, uzmite vruće ljepilo i popunite ga raznim gumbovima. Za kraj dodajte mašnu i vezicu da ga možete objesit na vrata.

7.Još jedan klasičan vijenac

Uzmite plastičan tanjur i odrežite rub. Potom uzmite mekani papir za zamatanje ili salvetu u zelenoj boji. Omotajte oko ruba tanjura. Dodajte ukrase i vijenac je spreman.

8.Vijenac od kartona

Odrežite kolut od kartona, neka ga djeca ofarbaju u zeleno. Dodajite zvjezdice, krugove, kocke, mašne…sve ono što imate doma ili što možete izraditi također od kartona i kolaž papira.

9.Vijenac- harmonika

Uzmite kolaž papir ili deblji papir u boji. Presavijte na pola i razrežite resice, ne do kraja. Potom prema slikama presavijste papir i zalijepite dijelove gdje niste razrezali. Potom zalijepite rubove i ukrasite vijenac.

10.Vijenac od vunenih cufica

Izrežite od kartona kolut, dodajte vruće ljepilo i zalijepite cufice. Saznajte više na portalu Djecjaposla.