Rama

Ima života i na rodnoj grudi!

Ima života i na rodnoj grudi!

18.04.2010 00:00 Da su se mnogi i više nego lako proteklih godina odricali svoga i odlazili na sve strane svijeta i gdje su ih u konačnici dočekali lošiji uvjeti od onih koje su ostavili kod kuće najbolje pokazuju brojni primjeri onih koji se posljednjih mjeseci vraćaju kući, većinom prisilno, zbog propadanja firmi u kojima su radili.
Specijalka Tornjaka CAC BiH Prozor-Rama

Specijalka Tornjaka CAC BiH Prozor-Rama

18.04.2010 00:00 U organizaciji Udruge „Prijatelji prirode“ jučer je na prijevoju Makljen održana Specijalka Tornjaka CAC BiH.
Otvorena sezona ribolova

Otvorena sezona ribolova

17.04.2010 00:00 Danas je na Ramskom jezeru službeno otvorena sezona ribolova. SRD „Rama“ dobila je dozvolu za privremeno korištenje – gospodarenje ribolovnom zonom Ramsko jezero, rijeka Rama i dijelom Jablaničkog jezera.
Obilježavanje četničkog pokolja u Rami

Obilježavanje četničkog pokolja u Rami

07.10.2009 18:28 Kao i svake godine tako će naša stranica i ove prigodno obilježiti obljetnicu četničkog pokolja u Rami. U iduća četiri dana objavljivat ćemo potresne tekstove, svjedočanstva preživjelih o tom krvavom događaju početkom listopada 1942. godine. Moći ćete pogledati i isječak iz filma koji smo nedavno snimali sa Smiljkom Šagoljom. Prva tri dana objavljivat ćemo tekstove g. Ante Jeličića, koje nam je ustupio iz svoje još neobjavljene knjige. Ovom prilikom mu zahvaljujemo. Sve gore navedeno ostavit ćemo otvoreno za sve naše čitatelje. Kliknite na naslov i pročitajte više. Da se ne zaboravi 7.-10. listopada 1942.
Intervju: Šimun Novaković za Večernji list o skupu Rama nekoć i danas

Intervju: Šimun Novaković za Večernji list o skupu Rama nekoć i danas

14.06.2009 19:01 Osvrnemo li se na hrvatsku kulturnu djelatnost na prostorima BiH, sigurno je da u mnogim našim općinama aktivnosti ogranaka Marice hrvatske vrlo često u navedenom segmentu zauzimaju središnje mjesto. Dani Matice hrvatske u Mostaru već odavno su nadišli uže bosanskohercegovačke okvire, a i drugi ogranci pokušavaju sukladno svojim mogućnostima oplemeniti kulturni život svoje lokalne zajednice.
FOTO: Mlada misa don Branka Jurića u župi Prozor

FOTO: Mlada misa don Branka Jurića u župi Prozor

01.01.1970 01:33 U nedjelju, 21. srpnja 2013., u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, Mladu misu proslavio je don Branko Jurić, kojeg je za svećenika zaredio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 29. lipnja u sarajevskoj prvostolnici.